Γαρίδες σαγανάκι σε στιλ κρητικό και μοντέρνο

Γαρίδες σαγανάκι σε στιλ κρητικό και μοντέρνο

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 2 - 3 δόσεις. Θα τα τηγανίσουμε λίγα - λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά.
  2. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: gastronomos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο