Τσιπς κολοκυθιού στον φούρνο

Τσιπς κολοκυθιού στον φούρνο

Τα τσιπς από ψητά κολοκυθάκια είναι πάντα τραγανά και γευστικά σαν συνοδευτικό ή για διαρκές τσιμπολόγημα. Σερβίρονται με σος από λιαστή ντομάτα ή τζατζίκι για μακροσκελή ντιπαρίσματα.

Υλικά

  • 4-6 κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • κόκκινη πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινήστε κόβοντας τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι. Χτυπήστε τα αυγά.
  3. Περάστε τα κολοκυθάκια από το μίγμα του αλευριού, μετά από τα αβγά και μετά από το τρίμα ψωμιού με την παρμεζάνα. Ρίξτε ακόμα λίγη πάπρικα.
  4. Βάλτε τα σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0C γιά 15 λεπτά από την μία μεριά και γυρίστε τα και ψήστε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά απ' έξω.

Πηγή: gourmed.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο