Πένες με φέτα και κολοκυθάκια

Πένες με φέτα και κολοκυθάκια

Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι σε μπαστουνάκια πάχους ½ εκατοστού. Για μεγαλύτερη ευκολία, τα κόβετε με το ειδικό εργαλείο «μαντολίνο», που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας.

Υλικά (Για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες ή άλλο ανάλογο ζυμαρικό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια με πάχος όσο και οι πένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριες λωρίδες
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα σοτάρω όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα νοστιμίζω με ρίγανη, ανακατεύω και προσθέτω τις στραγγισμένες πένες και ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω όλα μαζί τα υλικά για 4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τη φέτα, το δυόσμο, λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο