Τηγανητό γάλα (παραλλαγή ζακυνθινής φυτούρας)

Τηγανητό γάλα (παραλλαγή ζακυνθινής φυτούρας)

Υλικά

  • 1 lt γάλα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα 3/4 του γάλακτος με τη φλούδα λεμονιού και την κανέλλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.
  2. Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε τα υλικά του βήματος 2, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και τα περνάμε ένα κόσκινο ή ψιλό σουρωτήρι.
  3. Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά όλα μαζί και μόλις αρχίζει να βράζει, αφήνουμε  για 1 ακόμα λεπτό(πρέπει συνεχώς να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στο δοχείο) και κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού έχει κρυώσει και σκληρύνει το κόβουμε σε τετράγωνα 3-4 cm, το περνάμε  από το αλεύρι και το χτυπημένο αυγό και  τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  5. Σερβίρεται ζεστό και πασπαλισμένο με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλα.

Πηγή: topsyntages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο