Λουκάνικο Ψητό με Μουστάρδα και Μέλι

Λουκάνικο Ψητό με Μουστάρδα και Μέλι

Το χωριάτικο λουκάνικο οι Έλληνες το λατρεύουμε και αποτελεί από τις πρώτες επιλογές των γευστικών προτιμήσεων!
Το λατρεύουμε στα κάρβουνα, τηγανιτό... στα γρήγορα ή πικάντικο σπετζοφάι!

Βέβαια το λουκάνικο με συνοδεία μουστάρδας είναι ό,τι πιο αγαπημένο, έτσι σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τέλεια, διαφορετική πρόταση για λουκάνικο ψητό σε σάλτσα από μουστάρδα και μέλι, θα σας ξετρελάνει το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοκκινοπίπερα

Βήμα προς βήμα η εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.

Τοποθετούμε το λουκάνικο,ολόκληρο, σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε το λουκάνικο για 25 λεπτά και μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα. Βγάζουμε το λουκάνικο από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε. Αν το λουκάνικο έχει πολύ λίπος αφαιρούμε το μισό ή και όλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας!

Κόβουμε με μέτρια κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή. Αναμιγνύουμε με την μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά!

Πασπαλίζουμε το λουκάνικο με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που έχουμε επιλέξει. Περιχύνουμε τα λουκάνικα με την σάλτσα. Αν το σκεύος που έχουμε χρησιμοποιήσει έχει καπάκι σκεπάζουμε εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C Κελσίου.

Σερβίρουμε τα λουκάνικα, καυτά, μέσα στην μελωμένη σάλτσα τους!

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο