Πατατοκροκέτες

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

½ φλ. Γραβιέρα (τριμένη)

½ φλ. Κεφαλοτύρι (τριμένο)

3 αβγά

2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

2 κ.σ. φρυγανιά (τριμένη)

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και τις περνάτε από το μούλτι ώσπου να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές.

Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε ξεχωριστά.

Ανακατεύουμε τα τυριά με τον πουρέ πατάτας, τους κρόκους των αβγών, το μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα ασπράδια των αβγών που έχουμε χτυπήσει καλά.

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε την τριμένη φρυγανιά. Πλάθουμε από το μείγμα μπαλίτσες και τις κυλάμε στο ταψάκι ώστε να καλυφθούν όλες τους οι πλευρές από τη φρυγανιά.

Tηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.