Γερμανικές τηγανίτες πατάτας


Υλικά

  • 4 μεγάλες ή 5 μέτριες πατάτες 
  • 1/2 φλιτζ. τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. σπόροι κύμινου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο και 5 κ.σ. λάδι για το τηγάνισμα 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες· δεν χρειάζεται να τις καθαρίσουμε. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ να ψιλοκοπούν. Σταματάμε το μπλέντερ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι, αλάτι, κύμινο, πιπέρι, και αφήνουμε να γίνει μια μάζα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και όταν κάψουν καλά τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα, μέχρι να κοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε, αν χρειαστεί, λάδι. Σερβίρονται σκέτες ή με σάλτσα μήλου. 

Πηγή: athinorama.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο