Ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και φέτα


Αυτός είναι ένας νόστιμος και εύκολος μεζές που στηρίζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας μελιτζάνα, φέτα, ντομάτα . Guest star το μπέικον!

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1ο φέτες μπέικον
  • 200 γρ φέτα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μια ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις λαδώσουμε και να τις ψήσουμε στο γκριλ.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά. Παίρνουμε μια μια τις φέτες της μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Τις τυλίγουμε σε ρολάκια.

Κόβουμε κατά μήκος τις φέτες του μπέικον και τυλίγουμε γύρω από τα ρολάκια της μελιτζάνας. Στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες.

Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες δίπλα δίπλα , σε ένα ταψί ή πυρέξ. Ετοιμάζουμε την σάλτσα.  Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρολάκια και ψήνουμε στους 200  βαθμούς για 20 -25 λεπτά.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο