Μήλα ψητά

Υλικά:

* 5 μήλα ίδιου μεγέθους
* 6 κ.γλ. σταφίδα μαύρη
* 6 κ.σ. ζάχαρη
* 1/2 φλ. τσαγιού ρούμι
* από 1/2 κ.γλ. για κάθε μήλο βούτυρο
* 1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.

2. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μεσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και, τέλος, ένα φλιτζάνι του καφέ νερό.

3. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα. Σερβίρουμε.