Πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο


Υλικά

Μικρές πατάτες: 1000 γρ. 
Χοντρό αλάτι: 1/2 κούπα 
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας 
Σκόρδο: 4 - 5 σκελίδες 
Δεντρολίβανο: 4 κλαδάκια 

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό, τόσο, ώστε να σκεπάζονται καλά. Προσθέτετε χοντρό αλάτι και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. 

Βράζετε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν. Μην τις παραβράσετε, γιατί θα ρουφήξουν νερό και θα διαλυθούν. Όταν ετοιμαστούν, τις βγάζετε από τη φωτιά και τις κρατάτε μέχρι να χρειαστούν. 

Λίγο πριν σερβίρετε τις πατάτες, βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο καθαρισμένο και σπασμένο και το δεντρολίβανο. Αφού τηγανιστούν και αφήσουν το άρωμά τους, τα βγάζετε από το τηγάνι πριν μαυρίσουν και προσθέτετε τις πατάτες, Τηγανίζετε μέχρι η φλούδα τους να γίνει τραγανή. 

 Αδειάζετε τις πατατούλες σε πιατέλα και σερβίρετε. 

Πηγή: www.radicio.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο