Ψητές ντομάτες με μπαλσάμικο και ρίγανη


Οι ψητές ντομάτες με μπαλσάμικο και ρίγανη είναι ο τέλειος μεζές για ανάλογες περιστάσεις, με υλικά που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή στην κουζίνα σας.

Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 8-10 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στου 200 βαθμούς. Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λίγο από το λάδι. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και κατά μήκος και τοποθετείστε τις στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Περιχύστε τες με λίγο λάδι και το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη από τη σκόνη σκόρδου. Ψήστε τες μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά). Τέλος, πασπαλίστε με τη ρίγανη. Είστε έτοιμοι!

Πηγή: koolnews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο