Λουκανικοτυρόπιτα σε ταρτιέρα


Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα

για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε φετούλες
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4-5 λουκάνικα γαλοπούλας ή του “Καπνού”
  • λάδι για το άλλειμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο μας σύμφωνα με τη συνταγή και αφού λαδώσουμε την ταρτιέρα μας το απλώνουμε σε αυτή. Αφήνουμε το φύλλο να πέφτει έξω από την ταρτιέρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ όλα μαζί τα υλικά. Αδειάζουμε τη γέμιση και γυρνάμε προς τα μέσα το φύλλο που πέφτει έξω από τη φόρμα ώστε να καλύψουμε τη γέμιση. Λαδώνουμε πολύ καλά την πίτα μας και τη χαράζουμε στα 8 σταυρωτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο