Κριθαρότο με γαρίδες στο γουόκ


Υλικά

  • 10 γαρίδες φρέσκιες ή καταψυγμένες καθαρισμένες και μεγάλες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • 1 πρέζα κάρυ
  • 1/2 κρασοπότηρο ούζο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4-5 μανιτάρια φρέσκα στρογγυλά κομμένα σε φετάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • 1 κρασοπότηρο κριθαράκι
  • λίγο άνηθο

Εκτέλεση

Βάζουμε το γουόκ (σκεύος) στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη ή το λάδι, το κρεμμυδάκι κομμένο, την πιπεριά κομμένη, τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι.
Σβήνουμε με το ούζο περιμένουμε να εξατμιστεί και βάζουμε την ντομάτα και τον πελτέ.
Προσθέτουμε και το κριθαράκι να τσιγαριστεί και 2 κρασοπότηρα νερό ζεστό.
Σε ένα λεπτό βάζουμε και το αλάτι και τις γαρίδες
Μόλις γίνει το κριθαράκι βάζουμε και τον άνηθο για να αρωματιστεί.

Σερβίρετε αμέσως για να είναι γλασερό  στο πιάτο.

Πηγή: sintagespareas.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο