Κεφτεδάκια παραδοσιακά


Υλικά

  • 650 γραμ. ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά
  • 350 γραμ, ψιλοκομμένο χοιρινό κιμά
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 2 αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Ρόκα φύλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από τον ψιλοκομμένο κιμά,  σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε  τον ψιλοκομμένο κιμά, του μοσχαρίσιου και του χοιρινού κρέατος και χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Με αυτό τον τρόπο το μείγμα κρέατος θα είναι πολύ αφράτο.


Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, οπότε οι γεύσεις και τα αρώματα θα ενσωματωθούν. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές ποσότητες του μείγματος του σε στρογγυλά  κεφτεδάκια. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε καλά και τα τινάζουμε για να φύγει το αλεύρι που περισσεύει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι , προθερμαίνουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε τηγάνισμα, μέχρι οι κεφτέδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια, γαρνιρισμένα με φύλλα ρόκας.

Πηγή: fe-mail.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο