Μανιτάρια ραγού


Ποιος είπε ότι οι ελαφριές συνταγές δεν μπορούν να είναι συγχρόνως και γευστικές; Το συγκεκριμένο φαγητό είναι η απόδειξη της νοστιμιάς! Σερβίρετέ το με ρύζι. Απλά υπέροχο!

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • 400 γραμμ. μανιτάρια άσπρα μικρά, ολόκληρα
  • 400 γραμμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει για 4-5 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να πιουν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15-20 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. 

Σερβίρουμε με ρύζι.

Πηγή: www.argiro.com.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο