Μάφιν με μαστίχα

Υλικά:

2 φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλ. τσαγ. γάλα
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
1 αυγό
1½ κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
4 κ.σ. γιαούρτι
5 κομμάτια περγαμόντο ψιλοκομμένο (γλυκό κουταλιού)

Εκτέλεση:
1. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη μαστίχα.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αυγό. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι, το περγαμόντο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
3. Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C Κελσίου στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 20’. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.