Μακαρόνια με λουκάνικο και μπαλσάμικο


Υλικά

  • Μακαρόνια: 500 γρ. (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας) 
  • Κομμένα φέτες χωριάτικα λουκάνικα: 300 γρ. 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο 
  • Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδας 
  • Ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες ντομάτες: 2 μέτριες 
  • Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας: 500 γρ. 
  • Ξερός βασιλικός: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • Μπαλσάμικο ξύδι: 2 κουταλάκια τσαγιού 
  • Χωρίς κουκούτσι ελιές καλαμών: 80 γρ. (προαιρετικά) 

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει, το αλατίζετε και μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, βάζετε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα λουκάνικα. Τα μαγειρεύετε να ροδίσουν για 3 - 4 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά. 

Στο τηγάνι που είχατε τα λουκάνικα, βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύετε να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το ξύδι, αλατοπίπερο, ρίγανη και βασιλικό. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά, να πυκνώσει η σάλτσα. 

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ξαναγυρίζετε στην κατσαρολά. Προσθέτετε τη σάλτσα, τις ελιές και τα λουκάνικα. Ανακατεύετε, μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε προσθέτετε τριμμένο σκληρό τυρί.

Πηγή: radicio.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο