Κριθαράκι Σμυρνέικο


Υλικά (για 5 άτομα)

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 4 φρέσκες ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, που έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και, μόλις το σκόρδο και το κρεμμύδι μαραθούν, τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα με το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις πάρει 1 -2 βράσεις, προσθέτουμε το κριθαράκι, μαζί με 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 25-30 λεπτά της ώρας.

Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό, αφού το πασπαλίσουμε με το τριμμένο τυρί.

 

Πηγή: www.sidages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο