Νιόκι


Υλικά

  • 500γρ. πατάτες βρασμένες 
  • 1 αυγό
  • 150γρ. αλεύρι
  • αλατι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ζωμός λαχανικών
  • τυρί γκούντα τριμμένο

για την σάλτσα

  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • χυμό ντομάτας
  • ζωμός λαχανικών
  • ρίγανη πιπέρι
  • μπέικον ή προσούτο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κάνουμε πουρέ .Στον πουρέ προσθέτουμε το αυγό, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι ζυμώνουμε καλά.

Χωρίζουμε το μειγμα σε μπαλάκια τα πλάθουμε σε κορδόνι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το ζωμό. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε τα νιόκι μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.Τα στρώνουμε σε μέτριο πυρέξ ρίχνουμε και τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξουν ελαφρά.

Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρι και το βαζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε για 20-30 λεπτα.

Πηγή: glouteni.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο