Πιπεροπιτάκια

Υλικά:

1 πακέτο (450 γραμμ.) φύλλο κρούστας
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
350 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα ή ψήσιμο

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού ψιλοκόψουμε τα λαχανικά, τα ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5΄ ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Αμέσως μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο τα λαχανικά να κρυώσουν.
2. Βάζουμε τη φέτα (τρίμματα), σε μπολ, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό, το πιπέρι και το βασιλικό. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος 10 εκ., βάζουμε 1 κ.γλ. γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε διαγώνια σε τρίγωνο. Βρέχουμε τις άκρες για να κολλήσει το φύλλο.
4. Αφού τελειώσουμε με όλο το φύλλο και τη γέμιση τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2΄ από κάθε πλευρά ή ψήνουμε αφού λαδώσουμε με πινέλο στους 200ο C για 25΄ να ροδίσουν.