Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ


Υλικά

για τις πατάτες

  • 4-5 μέτριες πατάτες κομμένες για τηγάνι, αλατισμένες.
  • Λάδι για το τηγάνισμα

για την σάλτσα

  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Τα υλικά δεν είναι απόλυτα μπορείτε αντί για μαϊντανό να χρησιμοποιήσετε άνηθο, κόλιανδρο ή να προσθέσετε στα υλικά φρέσκια ρίγανη, εστραγκόν κτλ.

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια, τις πατάμε και από πάνω με άλλο χαρτί για μαζέψουμε όλο το τηγανόλαδο. Για την σάλτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας ή τα περνάμε από επεξεργαστή τροφίμων, σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές με την αλά προβενσάλ σάλτσα από πάνω.

Το πιάτο γίνεται άνετα και με πατάτες φούρνου.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο