Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 μικρό κουτί τόνο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Προσθέστε το σκόρδο και το χυμό ντομάτας και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνετε τον τόνο, τον κόβετε με το πιρούνι, ρίχνετε επίσης λίγο αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε λίγη ρίγανη. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. 

Η σάλτσα τόνου ταιριάζει με ζυμαρικά.