Πουτανέσκα


Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι κατά προτίμηση Νο 6
  • 20 ελιές ψιλοκομμένες χωρίς το κουκούτσι τους (ωραίες είναι οι Καλαμών)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 10-13 αντζούγιες φιλέτο διατηρημένες σε λάδι
  • 1 κονσέρβα τομάτα ψιλοκομμένη κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι αντικολλητικό  ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε τις αντζούγιες να τηγανιστούν και να λιώσουν (τις βοηθάμε να διαλυθούν με μία ξύλινη σπάτουλα). Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρη την σκελίδα σπασμένη ή λιωμένο (ανάλογα με την προτίμησή μας) και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι τις ελιές, την κάπαρη και την ντομάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να μελώσει το μείγμα. Εν τω μεταξύ τα μακαρόνια έχουν ήδη βράσει. Τα παίρνουμε από την κατσαρόλα απευθείας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!

Καλή επιτυχία!!

 

 


 

Πηγή: laxtaristessyntages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο