Chili λαχανικών

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια καρέ

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια καρέ

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια καρέ

1 καυτερή πιπεριά καλαπένιο

3-4 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση

½ φλ. καλαμποκέλαιο

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια

1 κονσέρβα τηγανητά φασόλια

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1 κουτί χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος

400 γρ. κίτρινο τυρί νηστίσιμο τριμμένο

½ μπουκάλι μπύρα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

2 κ.γ. τσίλι σκόνη

1 κ.σ σάλτσα με μεξικάνικο κόκκινο τσίλι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο μισό καλαμποκέλαιο το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε καρέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ½ μπουκάλι μπύρα. Ανοίγουμε τα κόκκινα και μαύρα φασόλια. Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα κόκκινα φασόλια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο τα τηγανητά φασόλια μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν Τα αλέθουμε να γίνουν ένας σφικτός πολτός.

Προσθέτουμε στα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τα μαύρα φασόλια με το υγρό τους, τα βερίκοκα και τον πολτό. Προσθέτουμε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το τσίλι σκόνη, λίγη από τη σάλτσα με μεξικάνικο κόκκινο τσίλι και αλάτι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε σε μπολ με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.