Πολύ εύκολη συνταγή για σάλτσα μανιτάρια, με ξεκάθαρες γεύσεις, ιδανική για τα ζυμαρικά, το ρύζι, συνοδευτικό σε κρέας ή απλά ένας γρήγορος μεζές. 

Υλικά

  • Χοντροκομμένα μανιτάρια πορτσίνι: 500 γρ. (ή ποικιλία ασπρομανίταρα και πορτσίνι) 
  • Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο: 2 κλωνάρια 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες 
  • Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας 
  • Βούτυρο: 1 κουταλιά 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειάζεται 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο με το δεντρολίβανο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή με ζυμαρικά ή ρύζι ή σκέτα σαν μεζέ.