Καραμέλα σπιτική με άρωμα βουτύρου!!!


Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη λευκή 
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή 
  • 50γρ. νερό
  • 90γρ. βούτυρο
  • μία πρέζα αλάτι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια  (προαιρετικά)
  • 1 μήλο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό βράζοντας τα σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αλάτι. Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε, συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τη βανίλια ή το μήλο ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στην καραμέλα μας.

Διατηρούμε την καραμέλα μας σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε για να γλυκαθούμε όποτε το έχουμε ανάγκη! Γλυκά, παγωτά, ψητά, ποτά ... σε όλα ταιριάζει! Εναλλακτικά μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και να την αφήσουμε να κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια και απολαμβάνουμε την κλασική παιδική καραμέλα με την αγελαδίτσα.

Πηγή: oikaliteressyntagesmou.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο