Οι αυγόπιτες της Κυριακής


Υλικά

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κάψουλα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Περίπου 9-10 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 -210 γραμμάρια)
  • Λάδι  για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (αυγά, ζάχαρη, γάλα, κανέλα, βανίλια, αλεύρι) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή έναν αυγοδάρτη. Θέλουμε να επιτύχουμε έναν παχύρευστο χυλό. Το αλεύρι το δίνω στο περίπου αφού εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών το πόσο υδαρές ή όχι θα είναι το μίγμα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο από τα προτεινόμενα γραμμάρια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι τόσο ώστε να καλυφθεί ο πάτος του (μισό δάχτυλο περίπου) και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και ρίχνουμε διάσπαρτες στο τηγάνι. Σε κάθε αυγόπιτα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας χυλό, τη μία πάνω στην άλλη. Αυτή θα απλωθεί και θα σχηματίσει ένα όμορφο δίσκο στο τηγάνι. 

Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά τις γυρίζουμε με μια σπάτουλα και από την άλλη. Είναι έτοιμες όταν τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και δεν βγαίνει υγρός χυλός από μέσα, αλλά έχει σταθεροποιηθεί το εσωτερικό τους. Τις αυγόπιτες δεν τις τηγανίζουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία γιατί θα καούν εξωτερικά και μέσα θα μείνουν άψητες.

Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: laxtaristessyntages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο