Τεμπελόπιτα


Υλικά

  • ½ κιλό γάλα
  • 4 αβγά
  • 4 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι του νερού φέτα σκληρή, τριμμένη
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κομματάκια μαργαρίνη

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα τη μαγιά. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ομογενοποιηθούν. Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της μαργαρίνης για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα, και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 40' περίπου. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: myworld.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο