Τηγανητά κασεροπιτάκια


Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με ένα μεζέ. Τα μεζεδάκια είναι απαραίτητο συστατικό του ελληνικού καλοκαιριού. Τα τηγανητά κασεροπιτάκια συνοδεύουν άριστα το ούζο, το λευκό κρασί ή εάν προτιμάτε τη ρετσίνα. Μη σας τρομάζει το τηγανητό, υπάρχει άλλωστε λόγος που λέγονται μεζεδάκια, γι' αυτό και συνοδεύουν το ποτό! Εις υγεία!

Υλικά

  • 2 κούπες κασέρι τριμμένο
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 αβγά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά τα 2 αβγά, τα ανακατεύουμε με το τριμμένο κασέρι και τα κρεμμύδια. Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με βούτυρο, βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο κρούστας και το αλείφουμε και αυτό με βούτυρο. Κόβουμε τα φύλλα σε 8 κομμάτια 12x14εκ. Βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση στη στενή πλευρά τους, γυρίζουμε την άκρη, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό. Χτυπάμε το επιπλέον αβγό ελαφρά και κολλάμε τις άκρες των ρολών για να μην μας ανοίξουν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τηγανίζουμε τα ρολά σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: foodzine.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο