Κροκέτες ρυζιού


Υλικά

  • 400 γραμμ. ρύζι τύπου Καρολίνα
  • μία κουταλιά κρεμμύδι
  • 100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 πράσινες πιπεριές και δύο κόκκινες
  • μία κουταλιά μαϊντανό
  • δύο αυγά
  • λάδι, βούτυρο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, μία πράσινη πιπεριά και μία κόκκινη. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, με 2 κουταλάκια βούτυρο, μαράνετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την κόκκινη.  

Προσθέστε το ρύζι, σοτάρετέ το και ρίξτε λίγο - λίγο περίπου ένα λίτρο καυτό ζωμό, μέχρι το ρύζι να βράσει και να μείνει χωρίς υγρά. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι βούτυρο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Όταν το ρύζι κρυώσει, πλάστε το σε μικρές στρογγυλές κροκέτες, περάστε τες στο χτυπημένο αυγό, με λίγο αλάτι, και έπειτα στη φρυγανιά. Τηγανίστε τις κροκέτες σε ζεστό λάδι, στραγγίστε τες και διατηρήστε τες ζεστές.

Ψήστε στο φούρνο τις υπόλοιπες πιπεριές, καθαρίστε τες και κόψτε τες σε μεγάλους κύβους. Περάστε τις κροκέτες σε σουβλάκια, εναλλάξ με τις πιπεριές, και σερβίρετε. 

Πηγή: www.myself.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο