Πουγκιά λαχανικών!


Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 ml ελαιόλαδο (100ml για τη γέμιση -100ml για το φύλλο)
1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο πράσο
2 κλωνάρια σέλερι.
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 καρότα
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 φλιτζ. τσαγιού φέτα
1 αυγό
½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Προσοχή στα μανιτάρια! Καθαρίζουμε τη φλούδα τους, δεν τα πλένουμε.. Το μανιτάρι λειτουργεί σαν σφουγγάρι, μαζεύει δηλαδή το νερό μέσα του και αλλοιώνεται η γεύση του.. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (100ml) σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, την πιπεριά Φλωρίνης και το σέλερι και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το σκόρδο και το αφαιρούμε μόλις αρχίζει να ροδίζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά για 12 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και την πάπρικα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σήτα ή σε ένα σουρωτήρι για δέκα λεπτά για να στραγγίξει τα υγρά του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα και το αυγό και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τον άνηθο και έπειτα το μείγμα των λαχανικών κι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και με ένα πινέλο τα φύλλα μας.  Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου, κλείνουμε όπως κλείνει ένα πουγκί (αν τα φύλλα είναι λεπτά, κόβουμε στη μέση το κάθε φύλλο, λαδώνουμε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους και τα γεμίζουμε). Τα δένουμε με ένα σπάγκο, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Κάθε πακέτο φύλλων περιέχει περίπου 10 - 11 φύλλα, επομένως θα ετοιμάσουμε 20 - 22 πουγκιά. Λαδώνουμε την επιφάνειά τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Πηγή: livecity.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο