Πατάτες στο τηγάνι με τυρί και μπέικον


Απλή, γρήγορη, αλλά νόστιμη συνταγή για πατάτες στο τηγάνι με τυρί και μπέικον. Με μια πράσινη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. 

Υλικά

  • Χοντροκομμένο μπέικον: 150 γρ. 
  • Πολύ λεπτοκομμένες πατάτες: 800 γρ. 
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές 
  • Αλατοπίπερο: 2 κουταλιές σούπας 
  • Χοντροτριμμένο τυρί (πχ γραβιέρα ή κεφαλοτύρι): 100 γρ. 

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι, 25 εκ. περίπου, βάζετε το μπέικον και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, 2 - 3 λεπτά, να βγάλει το λίπος του. Βγάζετε το μπέικον και το κρατάτε χωριστά.  Στο τηγάνι με το λίπος του μπέικον, βάζετε και το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Προσθέτετε τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και προσθέτετε το μπέικον. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα, με ξεσκέπαστο τηγάνι, για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 

Προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Στρώνετε καλά την επιφάνεια, αλλά δεν ανακατεύετε. Αφήνετε στη φωτιά, μέχρι να κάνει κρούστα στην κάτω επιφάνεια το τυρί. Με την βοήθεια πιάτου, γυρίζετε τις πατάτες, ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.  Βγάζετε σε πιατέλα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: radicio.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο