Τάρτα με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί


Υλικά

  • 200 gr κατσικίσιο τυρί (αν δεν σας αρέσει ή δεν βρίσκετε μπορεί να αντικατασταθεί από φέτα)
  • 450 gr ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι κίτρινο
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • φύλλο κουρού

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες (όχι πολύ λεπτές).Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης, με τις άκρες να υψώνονται. Σκορπάμε τη φρυγανιά στην επιφάνεια της ζύμης. Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και στρώνουμε πάνω στη ζύμη. Θρυμματίζουμε τα 2/3 από το τυρί και το σκορπάμε πάνω στο κρεμμύδι.

Τοποθετούμε τις φέτες από τα ντοματίνια τη μία δίπλα στην άλλη (δεν αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους) και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο θυμάρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βασιλικό αλλά νομίζω πως το θυμάρι του δίνει μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Προσθέτουμε αλάτι, λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στους 200 C, μέχρι το φύλλο να πάρει ένα καφέ/χρυσό χρώμα. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν καταναλωθεί.

Πηγή: cookaffair.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο