Κολοκυθόσουπα βελουτέ


Υλικά

  • Περίπου 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 6
  • 2 μεσαία καρότα
  • 2 ½ φλιτζάνια γάλα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας τζίντζερ ή 1 κ. σούπας σκόνη
  • 1 κ. γλυκού κάρυ
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το τζίντζερ, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.

Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα λίγα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο από το υγρό της κατσαρόλας. Όσο υγρό περισσέψει το κρατάμε κατά μέρος.

Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: eatwell.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο