Πίτα Καισάρειας


Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα, ή 6 φύλλα κρούστας
  • 20 φέτες παστουρμά
  • ½ κιλό κασέρι για τοστ
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουταλιές της σούπας λειωμένο βούτυρο
  • Λίγο κύμινο
  • Μαυροσούσαμο, ή κανονικό σουσάμι

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 175ο C. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Σκεπάζουμε το φύλλο με φέτες κασέρι, που η μια να ακουμπάει την άλλη. Πάνω από το κασέρι βάζουμε μια στρώση παστουρμά. (Χωρίς το τσιμένι του). Το τσιμένι είναι αυτή η κρέμα που περιβάλλει τον παστουρμά για να συντηρείται. Πιστεύω ότι αυτή ευθύνεται για τη μυρωδιά στο σώμα μας όταν τρώμε παστουρμά. Πάνω από τον παστουρμά, στρώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας και τις πασπαλίζουμε με ελάχιστο κύμινο.

Πάνω από τις ντομάτες βάζουμε την τελευταία στρώση με κασέρι. Σκεπάζουμε την πίτα, με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το βουτυρώνουμε. Την χαράζουμε σε κομμάτια, με ένα κοφτερό μαχαίρι  που θα το βουτάμε σε ένα ποτήρι νερό. Πασπαλίζουμε την πίτα με το σουσάμι και την φουρνίζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

tips: Εάν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας, θα βάλετε κάτω 3 φύλλα βουτυρωμένα, την γέμιση και 3 φύλλα βουτυρωμένα από πάνω.

Πηγή: lifesharing.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο