Πατατόπιτα


Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ, τυρί γκούντα
  • 150 γρ. ροκφόρ
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ ψιλές ροδέλες. Τις τηγανίζουμε τόσο, ώστε να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να μας καούν, ούτε να ξεροψηθούν, γι αυτό καλύτερα είναι να χαμηλώσουμε την φωτιά. Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ελαφρά λαδωμένο μικρό πυρέξ. Τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα. Από πάνω τρίβουμε το ροκφόρ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μαγιονέζα και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο στο πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: syntageskardias.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο