Λαχταριστά sticks μελιτζάνας με κεφαλογραβιέρα και ξύσμα λεμονιού


Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 60 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια ποντ-νεφ, δηλαδή ακριβώς όπως κόβουμε τις πατάτες για να τις κάνουμε τηγανιτές αλλά λίγο πιο μεγάλα κομμάτια. Τις αλευρώνουμε καλά και ταυτόχρονα βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο κόσκινο και τις κοσκινίζουμε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι αρκετά, βάζουμε τις μελιτζάνες λίγες-λίγες να τηγανιστούν. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: thefoodproject.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο