Φλωρεντίνες με σοκολάτα


Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 4 φλιτζάνια τεμαχισμένα αμύγδαλα φιλέ
  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 τηγάνια φύλλο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα. Σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς για 1 1/2 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία και προσθέστε τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, απλώστε  το μείγμα στα ταψιά. Προσοχή το στρώμα πρέπει να είναι πολύ λεπτό.

Ψήστε σε 10-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, Παρακολουθήστε τον φούρνο για να μην καεί το αμύγδαλο. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για   5-10 λεπτά, να πεταχτεί έξω επάνω λαδόχαρτο. Λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια απλώστε ένα λεπτό στρώμα στην κορυφή της κάθε φλωρετίνιας. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σκληρύνει πλήρως. Κόψτε με ένα κοφτερό, μακρύ μαχαίρι και σερβίρετε!

Πηγή: sidagi.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο