Πάστα σολομού


Υλικά για 2-4 άτομα

  • 225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 11 γραμμάρια ζελατίνα
  • 125 ml κρασί άσπρο
  • λίγο μπρικ
  • 2 γαρίδες
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Λίγο αγγουράκι
  • Λίγος άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα. Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνουμε για τρεις ώρες. Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη πάστα και θα γαρνίρουμε με τις γαρίδες, το αγγουράκι, το μπρικ, τον άνηθο και φέτες λεμονιού.

Πηγή: ofono.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο