Γρήγορες νόστιμες και πικάντικες φτερούγες


Υλικά για 4 άτομα

για τις φτερούγες

  • Φτερούγες κοτόπουλου: 1000 γρ. 
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές 
  • Γλυκιά πάπρικα: 1 κουταλάκι 
  • Ταμπάσκο: 1 κουταλιά σούπας 
  • Χυμό λεμονιού: 1 κουταλιά σούπας 

για το ντιπ

  • Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
  • Μπλε τυρί: 100 γρ. 
  • Κρέμα γάλακτος: 50 ml 
  • Μαγιονέζα: 50 ml 
  • Γιαούρτι: 150 γρ. 
  • Χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά σούπας 
  • Πιπέρι, ζάχαρη: από 1 πρέζα

 Εκτέλεση

Κόβετε τις φτερούγες στην κλείδωση.  Ανακατεύετε σε μπολ το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το ταμπάσκο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τις φτερούγες και ανακατεύετε να πάει η μαρινάδα παντού. Αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να μαριναριστούν. Ψήνετε τις φτερούγες στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρνώντας τες για να ροδίσουν ολόγυρα. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το ντιπ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Νοστιμίζετε με μια πρέζα ζάχαρη και λίγο πιπέρι. Σερβίρετε τις φτερούγες ζεστές με το ντιπ ξεχωριστά σε μπολάκι.

Πηγή: radicio.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο