Ομελέτα Φούρνου με Κορν Φλέικς


Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αυγά 
  • 6-7 κ.σ. κρέμα γάλακτος 
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 60-70 γρ. κορν φλέικς, θρυμματισμένα 
  • 4-5 φέτες ζαμπόν, σε κομματάκια 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών. Μόλις ροδίσει από κάτω το αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε την ομελέτα σε αντικολλητικό ταψάκι που το έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το ζαμπόν και κατόπιν με το τυρί. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα του αυγού με τα κορν φλέικς και το ρίχνουμε πάνω από το τυρί. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει από πάνω η ομελέτα μας.

Tips: Η ομελέτα θα μπει στο ταψί με την ψημένη μεριά προς τα κάτω. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε ότι άλλο υλικό μας αρέσει όπως πατάτες (ψημένες), κολοκύθι ή κάποιο λαχανικό, λουκάνικα, μπέικον.

Πηγή: syntagesmefantasia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο