Νόστιμο  και εξαιρετικό συνοδευτικό για όλων των ειδών τα κρεατικά και όχι μόνο…

Υλικά

  • 750 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 150 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 250ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

τα βασικά υλικά

  • 250ml γάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το γάλα και το σκόρδο, σε ένα σκεύος και αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.  Ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε μαλακά. Βάζουμε το μείγμα σε σκεύος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.