Πεντανόστιμες ντομάτες με mayo παρμεζάνα και μοτσαρέλα γκρατινέ


Υλικά  για 2 άτομα   

  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες στρογγυλές φέτες
  • 2-3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μέτρια  κ.σ μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι –πιπέρι
  • 1 μέτρια κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 4-5  κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε τις φέτες της ντομάτας σε ένα ταψί. Σε ένα μπωλ έχουμε βάλει την μαγιονέζα, την παρμεζάνα, και  την μουστάρδα και τα ομογενοποιούμε. Καρυκεύουμε τις ντομάτες με την ρίγανη και το αλατοπίπερο και με ένα κουτάλι προσθέτουμε από μία κουταλιά από το μίγμα σε κάθε φέτα ντομάτας.

Σκεπάζουμε τις φέτες της ντομάτας με την τριμμένη μοτσαρέλα και φουρνίζουμε ψήνοντας για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ανασάνει το φαγητό μας, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε όμορφα, νόστιμα και light!!!!

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο