Υλικά

  • 500 γρ φρέσκιες παπαρδέλες
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ σπανάκι λεπτοκομμένο
  • 1 κ.γ μπούκοβο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ πιπέρι κόκκινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και συνεχίζουμε να φτιάξουμε τα λαχανικά μας σοτάροντας το κρεμμύδι σε ροδέλες κομμένο για 5 λεπτά να μαλακώσει,και μετά προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη χοντρά σε κομμάτια,  μια πρέζα ζάχαρη, το μπούκοβο, τη πάπρικα, το κόκκινο πιπέρι και το σπανάκι.

Μόλις μαλακώσει το σπανάκι και τα μακαρόνια είναι έτοιμα σουρώνουμε κρατώντας μισή κούπα από το ζουμί τους και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ζουμί για να χυλώσουν ωραία και να σχηματίσουν μια γευστική σάλτσα.