Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 ψητές πατάτες
  • 2κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 ψημένα λουκάνικα γαλοπούλας, κομμένα σε κυβάκια
  • 4 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Τρίψτε τις πατάτες να καθαρίσουν (με τη φλούδα τους) και τρυπήστε τις με ένα πιρούνι. Ψήστε τις στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά.

Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος, αδειάστε το εσωτερικό της και ανακατέψτε το σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και το τυρί. Ρίξτε μέσα τα κυβάκια του λουκάνικου, ανακατέψτε και έπειτα μοιράστε το μείγμα σε κάθε πατάτα, αφήνοντας μια λακκούβα στη μέση. Σπάστε από ένα αυγό σε κάθε λακκούβα, βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τις για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε πως έγιναν.