Λεμονόκρεμα

Υλικά:

500γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. ζάχαρη

ξύσμα λεμονιούχυμός από μισό λεμόνι

20 γρ. λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Αρχίζουμε το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να μοιάζει με σαντιγύ. Προσέχουμε όμως να μην την χτυπήσομε υπερβολικά ώστε να μην κόψει. Προσθετουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε είτε σε μπολ είτε σε σφηνοπότηρα.