Μιλφέιγ λαχανικών με πεντανόστιμη μπεσαμέλ

Μιλφέιγ λαχανικών με πεντανόστιμη μπεσαμέλ

Υλικά

1 Μελιτζάνα 
1 κολοκύθι
1 ντομάτα
150 gr παρμεζάνα
50 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. αλεύρι
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα σωτάροντας το αλεύρι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ζεστό γάλα. Ανακατέψτε συνεχώς ώστε να γίνει ομοιογενής η κρέμα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύοντας συνεχώς, βοηθήστε την να κρυώσει τόσο ώστε να προσθέσετε το αυγό και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό τσέρκι ή φορμάκι για σουφλέ σοκολάτας.

Στρώστε κάτω-κάτω τη μελιτζάνα αφού την έχετε κόψει ροδέλες και με τη σειρά το κολοκύθι και την ντομάτα κάνοντας ένα πυργακι,(ανάμεσα προσθέτετε και μερικά flakes παρμεζάνας),τελειώνοντας απλώστε την κρέμα, Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και Ψήστε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα σχεδόν ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ.

Ακολουθεί το πέστο ως  εξής, ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και τα καρύδια ή τα κουκουνάρια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ,μόλις σφίξει λίγο προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, σαν πάστα.

Πηγή: executivecook..gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο