Καλτσόνε με ζαμπόν και κασέρι

Καλτσόνε με ζαμπόν και κασέρι

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 300 ml νερό χλιαρό

για τη γέμιση

  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες κασέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα και κέτσαπ ανάμεικτα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά της σε μπολ μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε 1 φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα και 1 κουτ. σούπας από το μείγμα μουστάρδας και κέτσαπ. Κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα καλτσόνε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή: thecookbook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο