Ζεστή ντοματοσαλάτα με φέτα στο τηγάνι

Ζεστή ντοματοσαλάτα με φέτα στο τηγάνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 25-30 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
  • 150 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • ½ φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομ.
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • ½ κ.γλ. ρίγανη
  • ½ φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομ. ή 1 κ.σ. ξερά, τριμμένα
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το βαλσάμικο ξίδι και τις σταφίδες και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 1 ώρα περίπου.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα ντοματίνια ολόκληρα, τις ελιές και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι για 5΄-7΄, μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια, ο φλοιός από τις ντομάτες να ζαρώσει και να αρχίσει να «σκάει» κατά τόπους και οι ελιές βγάλουν το άρωμά τους.

Προσθέτετε το ξίδι με τις σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τη ρίγανη και ανακινείτε το τηγάνι.

Τέλος, προσθέτετε το δυόσμο (ή το βασιλικό) και λίγο πιπέρι. μαγειρεύετε για άλλο 1΄, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: gastrotourismos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο