Ζυμαρόπιτα

Ζυμαρόπιτα

Υλικά

  • 10 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 6 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς C και ζεσταίνουμε το ταψί μας μέχρι να κάψει καλά.

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και το νερό. Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε έτσι ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.

Bγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. Πασπαλίζουμε με αλεύρι. Aδειάζουμε μέσα το μείγμα, ρίχνουμε έξτρα λάδι στην επιφάνεια (2-3 κουταλιές) και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Tα μυστικά της επιτυχίας είναι το καλό ζέσταμα του ταψιού στον φούρνο χωρίς να είναι λαδωμένο και το να μην είναι πηχτός ο χυλός έτσι ώστε η πίτα να γίνει αέρινη.

Πηγή: thecookbook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο